diumenge, 26 d’octubre del 2014

Vitòria-Gasteiz. On vaig nèixer


Vitòria



 Vitòria (en basc Gasteiz, en castellà Vitoria; nom oficial:Vitoria-Gasteiz) és una ciutat del País Basc, capital de la comunitat autònoma d'Euskadi i del territori foral d'Àlaba. Amb una població de 229.484 habitants (2007), és la segona ciutat més gran d'Euskadi després de Bilbao.

Enclavada en un encreuament de camins, ha estat al llarg de la història un important punt estratègic tant en el pla militar com en el comercial i el cultural. Ja des de temps romans, en els quals la calçada que unia Astorga i Bordeus passava per Àlaba, aquestes terres no han deixat de ser un eix de comunicacions entre la Meseta Central i Europa. És una ciutat amb una intensa història que es manifesta en un valuós patrimoni monumental. Ostenta el títol de «molt noble i molt lleial».

A Vitòria hi té lloc cada any un important Festival de Jazz Internacional (del 10 al 16 de juliol). Les festes de La Blanca(o La Virgen Blanca), l'animada festa major, s'hi celebren del 4 al 9 d'agost i són obertes i tancades per la baixada i pujada del Zeledon o Celedón.

Vitòria també és la seu de dos coneguts clubs esportius: el club de futbol Deportivo Alavés, que juga a la Primera Divisió de la Lliga, i el Caja Laboral Baskonia, un club de bàsquet de la lliga de l'ACB





Palau de Ajuria Enea seu del govern basc
http://pixabay.com/es/vitoria-gasteiz-espa%C3%B1a-173586/
autor: David Marc
Licencia: CC0 Public Domain
#comp2pdm






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada